ОТГ Рівненщини об’єднує… кіно!

17.11.2018 17:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Жителі об’єднаних територіальних громад Рівненщини отримали змогу переглянути фільми Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії». Покази кінострічок проходять у селах і містах, що входять до складу ОТГ, за підтримки Українського культурного фонду та Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування.
 
Така співпраця розпочалася ще у вересні цього року  під час одного з круглих столів для громад області, що проводив Рівненський ЦРМС. Тоді ж вирішили  запропонувати людям у селах інший різновид дозвілля – перегляд кінофільмів великою громадою. Так, щоб всі разом, і щоб потім обмінятися враженнями.
 
Як розповідає директор кінофестивалю Олександр Гладунов, люди приходять на подію не лише заради фільмів: «Це чудова нагода для них зустрітися, поспілкуватися, поділитися новинами і планами. Об’єднати мешканців уже об’єднаної громади за допомогою емоцій та вражень – це, напевно, і є важлива місія показів фільмів Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії» в ОТГ».
 
У Мирогощанській ОТГ Дубенського району кінопоказ відбувся другого листопада в аграрному коледжі. Розворушити студентів виявилося найважчим завданням – однак це вдалося. Молодь прийшла подивитися цікаве кіно. І саме тут приховано складність. Адже кінофестивальні фільми зазвичай специфічні, розраховані на експертне око. Проте глядачі залишилися задоволені та сприйняли довгий комедійний фільм просто, щиро і весело.
 
У Крупецькій ОТГ, яка об’єднує 16 сіл Радивилівського району, подія відбулася третього листопада у селі Крупець. На кіноперегляди завітали люди різного віку, різних зацікавлень та різних видів діяльності: працівники сфери культури, вчителі, сільська молодь. Потім  вони жваво обмінювалися враженнями з організаторами.

Показ фестивальних фільмів в громадах області триватиме до кінця листопада. 

За матеріалами Рівненського ЦРМС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews