У Рівненському гуманітарному університеті говорили про культурні домінанти

17.11.2018 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Дводенна Міжнародна науково-практична конференція на тему «Культурні домінанти в реаліях XXI століття» выдбулася у  РДГУ. Конференція стала вже традиційною, адже проводиться 14 рік поспіль. Цьогоріч вона нараховує понад 450 учасників. Пленарне засідання відкривали ректор університету Руслан Постоловський, обласний очільник освіти Григорій Таргонський, міський начальник управління культури і туризму Тарас Максименко, директор Ріненської МАН Олександр Андрєєв та інші, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

«Рівненська ОДА підтримує та допомагає розвитку науки, стимулює молодих вчених. Цьогоріч було виплачено п’ять премій у розмірі 10 тисяч гривень кожна. Звісно, це переможці, а претендентів було значно більше. Молодь хоче працювати в своїй державі», – зауважив Григорій Таргонський.

Говорили про культурний фонд, гранти, наукову творчість, потенціал, нові культурні проекти ТЕМ-освіту тощо.

«Мала академія наук була створена з метою поповнення молодими науковцями, відкриття їхнього потенціалу. У Рівненській МАН було захищено понад 14 тисяч наукових робіт. Саме тут починається креативне, критичне мислення та випереджувальна педагогіка, про які говорить Нова українська школа», – зазначив Олександр Андрєєв.

Згодом учасники працювали у п'яти секціях:

Євроінтеграційні процеси в сучасній Україні і проблеми національно-культурного розвитку; Методологічні і методичні проблеми сучасної вищої школи; Теоретико-прикладні питання культурної діяльності; Культурно-мистецький потенціал України в світовому культурному просторі; Актуальні проблеми культурно-мистецького простору очима молоді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews