Рівнянин подав петицію щодо плану забудови речового ринку на вулиці Замковій

19.11.2018 17:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному триває будівельний бум - місто ущільнюється на очах. Окрім забудов, які викликали обуреняння громадян та відповідні дії активістів, є також ділянки, які турбують рівнян не менше. Люди переживають, що замість врахування суспільно-важливих потреб жителів міста на вулиці Замковій можуть вирости чергові «висотки».

Так, на сайті Рівненської міської ради з'явилася петиція рівнянина - «Розроблення детального плану забудови речового ринку на вулиці Замковій».

Автор петиції - Андрій Бернацький, збір підписів уже розпочався й триватиме до 31 грудня. У разі, якщо петиція набере 300 голосів, її розглянуть місцеві депутати.
 
Зокрема, у петиції йдеться про територію речового ринку на Замковій:

«У зв'язку із закінченням терміну оренди землі (спливає у 2019 році) на якій розміщений речовий ринок та який останнім часом не має колишньої популярності, окремі особи, які вважають вказану ділянку майже ВЛАСНОЮ, вже планують її забудувати десятками багатоповерхівками. Вказане створить незручності абсолютно всім мешканцям міста від збільшення кількості транспорту у центрі до ще більшого зношення комунальних комунікацій міста. Крім того, забудова вказаної ділянки, може стати на заваді спорудження нового стадіону та його супутньої інфраструктури.

Враховуючи викладене, прошу розглянути питання планування будівництва земельної ділянки, на якій знаходиться речовий ринок, із врахуванням ВИКЛЮЧНО суспільно-важливих проблем, а саме: облаштування там скверу, будівництво нового великого дитячого садочку та при потребі нової школи. Відповідно, залишити вказану ділянку у власності міста не менше ніж на 50 років. У разі продажу вказаної ділянки зробити це виключно на відкритому аукціоні та обмежити забудову згаданої ділянки шляхом зазначення чіткого переліку можливих будівництв із ПОВНОЮ забороною зведення там житлових будинків та комерційних споруд, які потім у незаконний спосіб успішно переооформлюються у житлові».  

До кінця збору підписів залишилося 42 дні.
Підтримати петицію можна ТУТ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews