У Рівному відкрили виставку «Мистецтво одного села» (Фото)

23.11.2018 15:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Впродовж тижня в обласному краєзнавчому музеї працюватиме виставка «Мистецтво одного села». Традицію серпанкового ткацтва та свою народну пісню презентувало село Крупове, що на Дубровиччині. 

Саме в Круповому живуть майстрині, які відроджують та бережуть традицію ткацтва напівпрозорого полотна – поліського серпанку.

«Національна ідентичність – це наша мова, духовність, але разом з тим, це і наші традиції, які ми маємо берегти. Останнім часом ми багато говоримо за збереження культурної спадщини. І нині серпанкове ткацтво села Крупове очікує визнання в Мінкульті, як об’єкт нематеріальної культурної спадщини національного переліку», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, яка побувала на урочистому відкритті мистецької акції.

Також на заході презентували грантовий проект - документальний фільм «Традиція серпанкового ткацтва у селі Крупове Дубровицького району».

Автором стрічки є рівненський історик Олексій Бухало, оператор - Микола Штемпель, ідея створення належить працівниці обласного центру народної творчості Юлії Гончаровій. У фільмі знято повний процес виробництва серпанкового волокна, де майстрині села показують кожен етап – від цвітіння, збирання, обробки льону до виготовлення, навивання нитки та, власне, саме створення надтонкого волокна на ткацькому станку.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews