Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Трейлер «Король Данило» з успіхом презентували в Рівному (ФОТО, ВІДЕО)

25.11.2018 23:40   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Режисер фільму львів’янин Тарас Химич, який став відомим і здобув популярність в українського кіноглядача після фільму – повстанської драми «Жива». «Король Данило» вийшов у кінопрокат з 22 листопада цього року.

null
Режисер Тарас Химич. Фото Людмили Марчук

У фільмі діють історичні постаті - князі Данило та Василько Романовичі, їх матір княгиня Єфросинія, яка зуміла врятувати своїх синів після смерті князя Романа Мстиславича та дати їм гідне виховання.

Молоді князі-брати Данило й Василько Романовичі в тяжкий для княжої України-Руси час – монголо-татарської навали зі своїм військом стали форпостом на західних землях та не пустили орду далі. Об'єднавши у своїх руках Волинь, в наступні роки боролися за свою другу «вотчину» – Галич. У фільмі показано непрості взаємини Данила Галицького з підступним боярським оточенням, а також інтриги, організовані посланцями Європи. Завершується фільм коронуванням Данила Галицького.

Попри історичні персонажі й події режисер Тарас Химич не вважає фільм історичним. Як режисер, він поставив собі завдання відтворити дух епохи, показати характери персонажів, психологічну наснаженість взаємин і дій. Своє завдання режисер з акторами виконали. Головну роль короля Данила зіграв запорізький актор Сергій Ярмошенко. Роль його брата, князя Василька зіграв Юрій Вихованець. Ролі виконано переконливо і яскраво. А самі події, які розгортаються у фільмі, незважаючи на те, що відбувалися в ранньому середньовіччі (ХІІІ ст..), дуже співзвучні з подіями в сучасній Україні. Такий же підступний ворог, підступна внутрішня війна й навіть найближче оточення. Можна провести аналогію і з позицією хитрої Європи, яка не поспішає на поміч, а коли діє, то на свою користь. На таких подіях, діях головних героїв треба нам формувати почуття патріотизму в підростаючого покоління. 

null
З кіноаматоркою з Луцька Русланою  Мельник - виконавці головних ролей - Сергій Ярмошенко (король Данило - справа) та Юрій Вихованець (князь Василько). Фото Людмили Марчук

Зняти повнометражний художній фільм в Україні – це надзвичайно важка й велика праця. Що вже казати про масові сцени боїв, каскадерські трюки, костюми, коней, споруди середньовічного замку. Фільм знімався піді Львовом, а витягли його неймовірними зусиллями, вклавши ті кошти, які заробили на кінопрокаті фільму «Жива». Тож режисер зізнався, що від неймовірної перевтоми під час зйомок аж захворів і місяць лежав у лікарні.

Більшість акторів це молодь. Окрім Сергія Ярмошенка і Юрія Вихованця, котрі до речі дуже схожі, як і справді рідні брати, ролі у фільмі виконують Олег Сікиринський, Олексій Кравчук, Олександр Кузьменко, Петро Бенюк, Альбіна Сотнікова, Вероніка Шостак, Ринат Хайруллін, Дмитро Усов, Денис Пасєчний, Iрина Нікітіна, Валерій Пасєчник, Мирослава Рачинська, Віктор Лафарович, Юрій Журавель, Максим Вершина, Василь Мисько, Олександр Назарчук, Орест Пастух, Роман Муць та інші.

Переконливо й сильно виконані також жіночі ролі. Роль дружини Данила Галицького Анни переконливо зіграла Ірина Нікітіна. Особливо вражає твердістю волі й характеру матір князів Данила і Василька княгиня Єфросинія, роль якої виконала Мирослава Рачинська.

null
Фото Людмили Марчук

Після показу фільму відбулася бесіда творців кінофільму з кіноглядачами. Прозвучало чимало вдячних слів, порад та пропозицій. Режисер та актори запевнили, що робота на цьому не завершиться. Фільм буде продовжений і є ймовірність створення серіалу. 

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Px1PlgUAPVw&feature=share

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews