Рівненщина має бути готова до агресії Росії

27.11.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Із 28 листопада у 10 регіонах України та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії вводиться воєнний стан. На позачерговому засіданні Верховна Рада затвердила указ Президента Петра Порошенка про запровадження воєнного часу лише в областях, що розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів. Це передбачає впровадження комплексу заходів, що спрямовані на національну безпеку та оборону країни. Про це заявив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час Ради оборони області, у якій взяли участь військові, правоохоронці, силовики та прикордонники, інформує прес-служба ОДА.

 «У переліку областей, де вводиться воєнний стан, Рівненщина відсутня. Але, враховуючи усі події, що відбуваються в нашій країні впродовж останніх п’яти років, наша область повинна бути готова до розгортання будь-яких ситуацій. Адже події позавчорашнього дня дали зрозуміти усьому світу, що РФ не приховує агресії та готова до різних дій, у тому числі й до прямого військового вторгнення», - звернувся до присутніх керівник області.

Саме тому темою Ради оборони стала готовність усіх причетних служб, що вже відучора працюють в посиленому режимі, до захисту області.

Запровадження воєнного стану передбачає посилення охорони важливих об’єктів економіки, залучення додаткових трудових ресурсів для потреб оборони, примусове відчуження майна, що перебуває у приватній та комунальній власності, запровадження комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду громадян, перевірка документів в осіб та транспорту, заборона проведення мирних зборів, регулювання роботи телекомунікаційних, поліграфічних підприємств, заборона торгівлі зброєю, зміни місця проживання громадянам, які перебувають на військовому обліку, тощо. За реалізацію заходів керівники структур несуть особисту відповідальність, адже через невиконання урядового доручення можуть бути усунені з посади.

Разом з тим, в. о. обласного комісара Олександр Лук’янчук доповів про роботу окремої бригади територіальної оборони у разі впровадження воєнного стану в області:

«Надзвичайно оперативно буде формуватися бригада територіальної оборони, відбудеться бойове злагодження. Потому бригада приступить до виконання своїх завдань».

Окремо обласний комісар звернув увагу на те, що в області нині проводиться призов громадян на строкову службу. В області та районах затверджені мобілізаційні плани.

За результатами роботи ради, Олексій Муляренко доручив усім службам чітко відпрацювати механізми взаємодії та співпраці, що спрямовані на виконання заходів з територіальної оборони Рівненщини. В свою чергу, перший заступник голови облради Сергій Свисталюк підтримав пропозицію керівника області та запропонував у разі необхідності подати їх на розгляд депутатів облради з метою надання допомоги в їх реалізації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews