У Рівненському районі відкрили відділення паліативної та хоспісної медицини

27.11.2018 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У вівторок, 27 листопада, на базі Дядьковицької районної лікарні №2 було відкрито відділення паліативної та хоспісної медицини. Відділення, яке одночасно може прийняти 12 пацієнтів, було створено 1 жовтня цього року.

null
Фото надане прес-службою

На відкриття завітали голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, заступник голови Рівненської райдержадміністрації Сергій Подолін, заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник та начальник відділу охорони здоров’я Рівненської райдержадміністрації Олександр Стребчук. А місцевий священнослужитель освятив відділення паліативної та хоспісної медицини.

null
Фото надане прес-службою

 

null
Фото надане прес-службою
null
Фото надане прес-службою

«Ремонтні роботи у новоствореному відділенні тривали два роки. Раніше там функціонувало неврологічне відділення. Тепер тут надаватиметься лікування важкохворим людям, зокрема, з онкологічними захворюваннями. Так само у відділенні є доступною знеболююча терапія. Що важливо – відділення має у наявності підйомник для транспортування хворих, які не рухаються», - розповідає голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

null
Фото надане прес-службою

 

null
Фото надане прес-службою

 

null
Фото надане прес-службою

У приміщенні Дядьковицької районної лікарні №2 було проведено капітальний ремонт відділення, який коштував районному бюджету 1,4 мільйона гривень. Зокрема зроблено ремонт у санвузлах, які тепер повністю відповідають потребам хворих, які перебувають у відділенні. Мова йде і про пацієнтів на візках.

null
Фото надане прес-службою
 

Також, у відділення придбали холодильники на суму 18,3 тисяч гривень та меблі на суму 81,7 тисяч гривень. Окрім того, була отримана гуманітарна допомога від релігійних громад Німеччини на суму 26, 1 тисяч гривень та від ЄХБ «Дім Євангелія» на суму 5,8 тисяч гривень.

За словами головного лікаря Дядьковицької районної лікарні №2 Світлани Гречко, перевагою відділення є наявність системи оповіщення пацієнтів з передачею мовного сигналу на пост чергової сестри медичної.

«Це дає змогу паліативним пацієнтам, які потребують знеболення, вчасно повідомити про свій стан і больовий синдром. Також, відділення оснащене новітньою системою протипожежного сповіщення. Палати обладнані 1-2-3 ліжками та кріслами-туалетами, релаторами, а санітарні вузли оснащені поручнями для важкохворих пацієнтів», - додає головний лікар Дядьковицької районної лікарні №2 Світлана Гречко.

null
Фото надане прес-службою

До слова, відділення паліативної та хоспісної медицини також має в наявності і нове обладнання. Мова йде про пульсоксиметр, кисневий концентратор, електрокардіограф, інфузомат, небулайзори.

null

 

 
null
Фото надане прес-службою

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews