Бабуся з Рівненщини підкорювала Париж

28.11.2018 21:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

24 листопада у паризькому Соборі Святого Володимира Великого відбувся концерт «Поліфонія - колекція європейської пісенної спадщини, що зникає». У програмі звучали унікальні народні пісні, що своїм коріння сягають глибини століть.

Почули у Парижі й поліський спів. Зокрема, своїми голосами парижан дивували   82-річна  співачка Доменіка Чекун із села Старі Коні Зарічненського району та родинний гурт Чудіновичів із села Сварицевичі Дубровицького району, продемонструвавши справжню красу поліської автентики.

Доменіка Чекун – найвідоміша українська автентична виконавиця. Її манеру співу намагаються вивчити, відтворити, зрозуміти. Вона однаково добре звучить і сольно, і у ансамблі. У 2017 році бабуся Доменіка отримала Премію за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини України.

А от аматорський родинний ансамбль Чудиновичів відтворив праслов’янський обряд Водіння Куста, який виконують на Трійцю, що з давніх часів зберігся лише у їхньому селі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews