«Батьківщина у вигнанні» - мандрівна галерея представила колекцію фотосвітлин в обласній бібліотеці

29.11.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Шанувальники фотомистецтва мають змогу знайомитися зі світлинами, які ілюструють процес переселенців з Криму до західної України, інформує сайт книгозбірні.

Після анексії Криму Росією понад 2000 кримських татар перебралися до західної частини України. Ставши свідком другого вигнання кримськотатарського народу, українська фотожурналістка Анастасія Власова досліджує той сильний взаємозв’язок, який кримські татари мають зі своєю землею та чи не стають вони самотніми в іншому суспільстві.

Фотоспостереження за життям сімей видаються абсолютно щирими й достовірними. Поспіхом покидаючи рідні місця, кримські татари брали  із собою тільки найважливіше: документи, предмети першої необхідності й те, що нагадує рідний дім. Анастасія Власова підмітила найбільш цікаві, яскраві моменти, і водночас через прості побутові сцени показала незвичайні образи. Фотознімки передають настрій, вони пульсують тим справжнім життям, яке торкнулося корінні народи Криму.

Авторка є фотожурналістом, яка робила репортажі про Революцію гідності, падіння Малайзійського літака, анексію Криму Росією… Світлини Анастасії розкривають гуманітарні аспекти війни, гендерні проблеми на територіях, охоплених війною.

Роботам Анастасії Власової присвоєно декілька нагород, включаючи золото та бронзу на фотоконкурсі «College Photogtapher of the Year» та «Picture of the Year International» в категорії «Spot News», а також почесну відзнаку Фотонагороди імені Ані Ніндрінхауз та була фіналісткою Нагороди від Лейки Оскар Барнак.  

Виставка «Батьківщина у вигнанні» є частиною групового проекту Фундації Магнум «Що працює». Фотовиставка стала можливою завдяки підтримці  Американського дому.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews