На Рівненщині застрелили скажену лисицю

30.11.2018 07:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

24 листопада в приватне господарство, що в с. М. Житин, забігла лисиця. Господар обійстя разом із братом застрелили тварину із мисливської рушниці.

Після проведення ветекспертизи встановлено, що лисиця хвора на сказ.

Двоє осіб (брати), які контактували із скаженим лисом скеровані до лікаря рабіолога Рівненської ЦРЛ, де їм 27 листопада розпочато курс антирабічного лікування (щеплення від сказу).

В Рівненському районі функціонує 3 пункти надання антирабічної допомоги потерпілим від покусів (ослинення) – травматологічний кабінет Рівненської ЦРЛ, хірургічні кабінети Олександрійської та Дядьковицької РЛ.

За поточний період 2018 року за допомогою звернулися 192 особи, в тому числі 70 дітей. З них: 45 осіб були покусані невідомими бродячими тваринами (31 – собаками; 7 – котами; 1- куницею, 4 – лисом, 1 – білкою, 1 - мишею), їм призначено відповідне лікування; 136 осіб отримали покуси від відомих тварин (119 – собак; 16 – котів, 1 - свині). За даними тваринами здійснювався ветнагляд спеціалістами Рівненської районної лікарні ветеринарної медицини. Разом з тим зареєстровано 4 випадки сказу серед тварин (с. Кустин, смт Клевань, с. Бармаки, та с. М. Житин), щеплення від сказу отримують 13 осіб.

Про це повідомляє Рівненський міжрайонний відділ лабораторних досліджень


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews