Новий світовий рекорд встановив вихованець спортивної школи РАЕС

30.11.2018 21:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Вихованець Комплексної дитячої юнацько-спортивної школи (КДЮСШ) Рівненської АЕС Антон Бірук встановив новий світовий рекорд на чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, інформує сайт Рівненської АЕС.

Юніорський чемпіонат Європи проходив 24-28 листопада у місті Каунас (Литва). Учасниками чемпіонату стали спортсмени з 24 країн світу. Для української збірної без медалей не пройшло жодного змагального дня, зокрема найяскравіший виступ продемонстрував вихованець КДЮСШ РАЕС Антон Бірук.

На міжнародних змаганнях хлопець досить чітко відпрацював всі дев’ять спроб і закінчив виступ з новим світовим рекордом в сумі триборства у ваговій категорії до 93 кг, зібравши 701,5 кг. Також світовим рекордом стали 266,5 кг у присіданні рівно одну хвилину. Щоправда золото здобув спортсмен з Хорватії, який взяв вагу на 0,5 кг більше, через що А. Бірук виборов малу срібну медаль. В активі атлета ще одне срібло принесли 277,5 кг у тязі. В цілому на молодіжному чемпіонаті Європи з пауерліфтингу українці вибороли 16 медалей.

Варто відзначити, в цьому році юнак вже став чемпіоном світу, а тепер ще й додав до колекції найвищий титул європейського форуму. Під час своєї п’ятирічної спортивної кар’єри Антон Бірук тренується під керівництвом тренера КДЮСШ РАЕС Сергія Якубишина, вихованців якого можна сміливо називати одними з найсильніших юнаків України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews