На Рівненщині врятували чоловіка від холодної смерті

02.12.2018 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Вчора близько 5-ї ранку в безпорадному стані в снігу на трасі Київ-Чоп біля с. Горбів виявили чоловіка. На місце прибули патрульні.

Вони відвезли його до Гощанської районної лікарні. 57-річний мешканець с. Шкарів перебував в стані шоку та отримав обмороження кінцівок, а також мав ознаки алкогольного сп'яніння.

Патрульна поліція Рівненщини нагадує громадянам, що спиртні напої на холоді створюють лише ілюзію зігрівання, у той час, як організм переносить сильне переохолодження, а людина обмороження.

Водночас застерігає: в холодну пору року зростає кількість обморожень та смертельних випадків, спричинених гіпотермією. Будьте уважні та небайдужі до людей, яким необхідна допомога!

Гіпотермі́я (грец. ὑπο — під-, грец. θέρμη — тепло, 1886), переохолодження — патологічний стан організму, при якому температура тіла падає нижче необхідної для підтримки нормального обміну речовин і функцій організму. У випадку переохолодження людини ця температура становить +35,0 °C (+95,0 °F) та нижче.

.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews