У Рівному на лікування від кору записано 36 осіб

02.12.2018 13:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Станом на 9:00 год. 21.11.2018 року в інфекційних відділеннях закладів охорони здоров"я м. Рівного на стаціонарному лікуванні перебуває 36 осіб хворих на кір, із них 19 дорослих та 17 дітей серед яких 11 дітей є жителями міста Рівного. Про це повідомляє сайт medrivne

Згідно даних ДУ "Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України" з початку року в м. Рівному зареєстровано 339 випадків захворювань на кір, з яких 63 випадки в жовтні 2018р. Для порівняння, в минулому році протягом 10 місяців по м.Рівному не зареєстровано жодного випадку захіорювань на кір.

Управління охорони здоров"я м. Рівного закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, та якомога скоріше вакцинуватися, якщо Ви пропустили планову вакцинацію.

В закладах охорони здоров"я м. Рівного достатньо вакцини для імунізації проти кору. Станом на 21.11.2018 року наявні 1150 доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК).

Вакцинуватись за Календарем щеплень і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику - освітяни і медики, студенти та військові.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня щеплень у країні. Для формування колективного імунітету необхідно, щоби рівень вакцинації досягав 95–98%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews