У Рокитному відкрили інклюзивно-ресурсний центр: сьомий на Рівненщині

02.12.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 У центрі надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей віком від 2 до 18 років, а також проводитимуть корекційно-розвиткові заняття. Фахівці центру також надаватимуть консультації батькам дітей з особливими освітніми потребами щодо занять та адаптації дітей у інклюзивних класах, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

 Центр має 7 освітніх осередків, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, куточок логопеда, реабілітолога, психолога, олігофренопедагога, ресурсну кімнату, відпочинковий та адміністративний. Окрім того, у закладі працюватиме також медична сестра. У святі взяли участь народний депутат України Василь Яніцький, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський, голова райдержадміністрації Микола Кушнір, голова районної ради Анатолій Кінчур та представники громадськості.

«Я радію з того, що сьогодні на Рокитнівській землі відкриваємо такий центр. Центр, який покликаний допомагати не тільки дітям з особливими освітніми потребами, а їхнім батькам», – зазначив нардеп Василь Яніцький.

Варто зазначити, що це вже 7 інклюзивно-ресурсний центр на Рівненщині та другий на Поліссі, нещодавно подібний запрацював у Зарічному.

«Хочу ще раз наголосити, що ІРЦ – це не медичний заклад, а освітянський. Там не будуть лікувати, а будуть проводити корекціно-розвиткові заняття для особливих діток», – резюмував обласний освітянин Григорій Таргонський.

Після урочистого перерізання стрічки директор Олена Кулакевич запросила усіх присутніх оглянути Центр та пригостила маленьких гостей іменинним тортом.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews