В Острозі вшанували пам’ять Йосипа Аршинова

03.12.2018 15:21   Джерело: ostrog.rayon.in.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Острозі стартували змагання зі шахів. У суботу, 1 грудня, на базі Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів розпочався ХVI шаховий турнір пам’яті Йосипа Григоровича Аршинова в залік Кубка Рівненської області 2018 року (Х етап).

null
 

Щоб пригадати прекрасну людину й талановитого шахіста та позмагатися за першість в інтелектуальних протистояннях до Острога завідало майже 70 шахістів. Приїхали охочі сісти за шахівниці з Житомирської, Хмельницької та Рівненської областей. Є й чимало представників Острога та Острожчини.

Розпочався турнір з урочистого відкриття, під час якого Ольга Стецюк, в. о. начальника відділу молоді та спорту виконкому Острозької міської ради, розповіла про життєвий шлях Йосипа Аршинова, пам’яті якого приурочені змагання. Присутні вшанували пам’ять Йосипа Григоровича хвилиною мовчання.

З вітальним словом до учасників звернувся острозький міський голова Олександр Шикер, який не тільки відкрив турнір, й а пригадав Йосипа Аршинова як талановитого доброго педагога та завуча.

«Ця людина ще за свого життя подарувала нам свято», – підсумував Олександр Шикер.

Крім мера, на святі були присутні й інші поважні гості: заступник голови РОДА, депутат обласної ради Олександр Корнійчук, перший заступник острозького міського голови Ольга Логвін, заступники Оксана Ситницька та Анатолій Лисий, завідувач сектору молоді і спорті Острозької РДА Дмитро Білюк, депутат Острозької міської ради Вадим Бондарчук, один зі співзасновників шахового турніру Тарас Пустовіт.

Олександр Корнійчук відзначив, що з кожним роком рівень турніру росте, збільшується кількість учасників, до ігор долучаються зовсім юні шахісти, і це, на думку посадовця, дуже хороший показник.

«Хочу наголосити, щоб ми сьогодні брали приклад з Григорія Аршинова саме як діти, які повинні робити все для того, аби максимально продовжувати пам’ять про своїх батьків. Це правильний крок, гідний приклад для наступних поколінь, тому що люди живуть доти, доки про них пам’ятають», – додав Олександр Васильович.

Наступним до слова запросили колишнього міського голову Острога, одного зі співзасновників турніру, Тараса Пустовіта, який привітав учасників, наголосив, що мав честь бути учнем Йосипа Аршинова, з приємністю відгукувався про наставника та пригадував, як турнір розвивався.

Вітав присутніх дитячий танцювальний колектив «Гармонія» Острозького районного будинку школяра. 

Зі словами вдячності до охочих провести два грудневі дні за шахівницею звернувся Григорій Аршинов.

«Насамперед я вдячний Острозькій міській раді за 16 років підтримки. Змінилися депутати, очільники міста, а любов і підтримка турніру лишилася та проходить крізь життя», – зворушено сказав Григорій Йосипович.

Спогадами з присутніми поділився товариш і сусід Йосипа Аршинова Бронеслав Білевич. Урочисто поклали квіти до його могили Віктор Гаврилюк, Валентин Шаранський і Михайло Конащук.

Від імені Рівненської обласної федерації шахів цікавої гри бажав Микола Колюх – головний суддя змагань.

Насамкінець урочистого відкриття учасники отримали сувенірні подарунки – блокноти, ручки та магніти.

Загалом турнір тривав два дні.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ostrog.rayon.in.ua