На Рівненщині відбувся «Духовний ранок», присвячений інклюзії

05.12.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Вже традиційно на «Духовному ранку», були представлені керівники усіх релігійних конфесій. Вони розпочали захід зі спільної молитви за людей з особливими потребами. Присутні виголосили молитву за мир та спокій нашої держави, а також за визволення українських моряків, які потрапили у полон Російської Федерації, інформує прес-служба ОДА.

У «Духовному ранку» взяли участь голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та його заступниця Світлана Богатирчук-Кривко, керівники Рівненської обласної Ради Християнських Церков, обласної ради, релігійних організацій та керівники соціальних центрів.

«Зараз ми живемо в часи випробувань, саме тому сьогоднішній духовний ранок ми присвятили питанню інклюзії. Нещодавно Президент провів Всеукраїнську нараду, де презентував нові будівельні норми із інклюзивними вимогами. Сучасність, комфортність і доступність – ось такі гідні умови повинні мати люди з інвалідністю. Адже вони – важлива частина нашого суспільства і вони повинні відчувати це не тільки на словах, але й у діях», - переконаний Олексій Муляренко.

До заходу долучився Андрій Усач ветеран АТО, учасник боїв за Луганський аеропорт, чемпіон IV Ігор Нескорених у змаганнях зі стрільби з лука у командному заліку 2018 року у Сіднеї. А також майстер спорту  з настільного тенісу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату Віталій Попок. 

На духовному ранку спортсмени поділився думками з приводу побудови суспільства рівних можливостей, та про важливість інклюзії у наш час. 

«Після страшних подій на Сході, коли я отримав травму та вже майже втратив надію на життя, тільки молитва до Бога мене врятувала. Я безмежно вдячний Господу за переосмислення, адже саме тоді зрозумів важливість кожного життя. Це дало мені силу на подальші подвиги, мотивацію на перемогу», - розповідає Андрій Усач.

Секретар Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Київський Патріархат), митрофорний протоієрей Сергій Лучанін зазначив:

 «Сама наявність Міжнародного дня осіб з інвалідністю говорить про те, наскільки важливо говорити на цю тему. Господь говорить, що потрібно бути добрим до ближнього свого, проявляти любов та підтримку, піклуватися… Навіть попри щоденні турботи не забуваймо молитися за них». 

Нагадаємо, зустрічі у форматі «Духовних ранків» є традиційними, і вже наступний захід запланований на січень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews