На РАЕС відбулися випробування обладнання «Holtec International»

06.12.2018 21:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

На майданчику Рівненської АЕС відбулися функціональні випробування нещодавно поставленого обладнання за технологією корпорації «Holtec International» (США) – контейнера HI-TRAC, що призначений для поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Під час виробничої наради президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зауважив, що будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) є ключовим проектом для енергетичної безпеки України, інформує сайт Рівненської АЕС.

«Сьогоднішня подія є знаковою та урочистою, оскільки вперше в Україні та усьому світі для шестигранного палива російського дизайну розроблено відповідне обладнання за технологією компанії «Holtec International». Це контейнери сучасного типу, які є двобар’єрними, що відповідає світовим вимогам з ядерної та радіаційної безпеки та двоцільовими, адже призначені і для транспортування, і для зберігання ВЯП. Окрім того, контейнери мають термін гарантованого довготривалого зберігання ВЯП впродовж 100 років, - підсумував Юрій Недашковський. - Напередодні на РАЕС, ХАЕС, ЮУАЕС були успішно проведені попередні випробування обладнання Holtec. Ми є піонерами, адже це перша розробка у світі для реакторів енергоблоків ВВЕР. Сьогодні ми стали свідками виконання транспортних операцій реального обладнання, яке із 2020 року буде використовуватись для поводження із ВЯП».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews