На Березнівщині презентацією книги завершився цикл заходів у рамках Року Тараса Бульби-Боровця

07.12.2018 19:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Презентацією документально-публіцистичного видання «Отаман Тарас Бульба-Боровець. «Своя державність, збройна сила, віра Христова» завершився цикл заходів, присвячених відзначенню у 2018 році 110-ї річниці від дня народження засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця, інформує сайт Березнівської РДА.

 На захід завітали посадовці Березнівщини, волонтери, представники студентської молоді та громадськості.

Упорядником книги стала голова Березнівського осередку Конгресу української інтелігенції, місцева дослідниця життя і діяльності Тараса Бульби-Боровця Алла Куц.  Книга містить матеріали архіву командувача УПА Тараса Бульби-Боровця, передані з Німеччини. Про те, як передавали матеріали, розповіла жителька міста Березне Валентина Тихонова. Адже саме за її сприяння вдалося отримати німецький архів отамана. Про свої 20-річні дослідження і вивчення діяльності Тараса Бульби-Боровця поділилася Алла Куц. Присутні мали змогу також переглянути фільм «Повстанський командир з Полісся» за сценарієм Алли Куц. У знятих кадрах відображені окремі епізоди життєвого та військового шляху нашого земляка, бойового командира, першого засновника УПА «Поліська Січ».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews