Рятувальники дбають про маленьких жителів Рівненщини (Фото)

09.12.2018 17:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій та мінімізації наслідків для життя та здоров’я підростаючого покоління співробітники ДСНС щодня проводять профілактичні заходи, зокрема, відвідують з лекціями навчальні заклади.

Так, днями до працівників 7-го державного пожежно-рятувального поста (смт. Степань Сарненського району Рівненської області) завітали дітлахи з Степанського будинку дітей та молоді. В рамках екскурсії працівники служби порятунку розповіли дошкільнятам про діяльність пожежно-рятувальної служби.

Дітям розповіли наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил поведінки. Особливо важливу роль така інформаційна діяльність відіграє для підростаючого покоління, адже саме у дитинстві та в підлітковому віці у людини формується правильне ставлення до власної безпеки.

Такі заходи проводяться по всій Україні, так інспекторський склад Першотравенського міського відділу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області завітав у гості до вихованців місцевого Комунального дошкільного навчального закладу. Рятувальники розповіли дошкільнятам основні правила пожежної безпеки у побуті, а також попередили щодо небезпеки зимових прогулянок по замерзлими водоймами. Хлопчики та дівчатка, у свою чергу, активно розповідали вогнеборцям про правила пожежної безпеки, які вони вже знають та назвали надзвичайникам номер “101”, за яким необхідно дзвонити у разі виникнення пожежі.

Водночас, у Києві рятувальники Деснянського району також поспілкувались з учнями молодших класів однієї зі шкіл міста на тему безпеки життєдіяльності. Фахівці ДСНС в доступній формі розповіли дітям як безпечно провести зимові канікули, а також новорічні та різдвяні свята. Кожен із юних слухачів отримав пам’ятку про правила безпеки під час перебування на відкритих водоймах у зимовий період.

Загалом, різноманітні просвітницькі акції, уроки безпеки, а також екскурсії до пожежних частин відбулися цього тижня по всій території України.

Шановні батьки! Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці. Вирушаючи на відпочинок до замерзлих водойм або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. 

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

За матеріалами ГУ ДСНС у Рівненській області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews