Соціальний центр для людей, що опинилися в скрутних обставинах відкрили у Здолбунові

13.12.2018 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Найбільш незахищені здолбунівчани відтепер матимуть де зупинитися, щоб відпочити, поїсти та отримати найнеобхідніші побутові послуги. Соціальний центр запрацював у районному центрі по вулиці Г.Мазепи, 25.

null
 Фото - прес-служба РОДА

«Тут обслуговуватимуть одиноких престарілих людей, пенсіонерів, безхатченків, інших соціально незахищених жителів Здолбунівського району. Вони можуть безкоштовно похарчуватися. З понеділка по п’ятницю впродовж 13-15 години видаватимуться комплексні обіди. У центрі працюють швейна майстерня та перукарня. Є кімната видачі одягу та душова. Важливо, що у центрі діятиме пункт прокату інвалідних візків. При чому не лише для дорослих, а й дітей», – розповідає Анатолій Ліщинський, директор Здолбунівського районного територіального центру, на базі якого й запрацювало соціальне відділення.

null
 Фото - прес-служба РОДА

 

null
 Фото - прес-служба РОДА

Окрім того, у мороз та холод у цьому приміщенні працюватиме пункт обігріву громадян.
Комплексними послугами центру можуть скористатися підопічні, які перебувають на обліку в районному терцентрі. Їм необхідно подати заяву, довідку про склад сім'ї, довідка про доходи.

 «Соціальний центр дасть змогу відчутно поліпшити життя людям, які цього найбільше потребують. Його відкрили в приміщенні колишньої залізничної лікарні. Тут зробили капітальний ремонт. У результаті старе приміщення перетворилося на сучасну будівлю», - зазначив голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Центр вдалося відкрити в рамках реалізації проекту Здолбунівського терцентру «Нова якість соціальних послуг». Його вартість складає понад 146 тисяч гривень. До співфінансування долучилися як район, так і область.

 «Терцентр став одним з переможців обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Рівненщини. Установа на свою ініціативу отримала співфінансування з обласного бюджету у сумі понад 57 тисяч гривень. Це допомогло облаштувати соціальний центр для вразливих категорій населення. Адже за спільні кошти району та області придбали спеціальне обладнання та меблі в усі кабінети. І це лише одна з 19 успішних ініціатив, що реалізуються цього року в області в рамках конкурсу», - підкреслив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк.

 null

В свою чергу, директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак каже, що у Здолбунівському районі приділяють особливу увагу соціально вразливій категорії людей, а це близько 3 тисячі осіб:

«Тут не лише турбуються, щоб надати якісні послуги для тих, хто не може поклопотатися за себе. Не залишаються на самоті й старші одинокі люди, пенсіонери. Аби адаптуватися у сучасному світі, для них на базі терцентру того року створили Університет ІІІ віку. Його відвідують люди 60+. Тут діють різні факультети – комп’ютерних технологій, основ медицини, мистецький та літературно-краєзнавчий. Втім, найголовніше це те, що вони можуть поспілкуватися один з одним», – розповідає Олексій Шамак.

І додає: «Модель соціального захисту людей у Здолбунівському районі – це хороший приклад для наслідування. І в першу чергу для наших новостворених об’єднаних громад.

 null

За матеріалом прес-служби РОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews