Рівненські атомники навчали школярів практичної хімії

15.12.2018 20:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Відкритий урок фахівці РАЕС провели для старшокласників Вараської гімназії. Це вже другий захід, в рамках цього проекту. Першими слухачами азів хімії в атомній енергетиці стали учні Володимирецького колегіуму. Далі атомники чекають до себе у гості учнів вараської ЗОШ № 3, а в перспективі й ЗОШ №1, інформує сайт атомної станції.

 Урок хімії для гімназистів проводила досвідчений інженер групи контролю за маслами водно-радіохімічної лабораторії хімцеху РАЕС Тетяна Зикій.

Начальник ХЦ РАЕС Анатолій Тихомиров зазначив: «Урок проводився з метою залучення активної молоді міста-супутника до точних наук. Ми мали на меті показати практичну сторону роботи фахівців хімцеху. Учням продемонстрували точні виміри на високотехнологічному обладнанні».

Анатолій Чухрай інженер-технолог хімічного цеху ознайомив учнів з принципом роботи щита контролю хімводоочистки, зокрема установки знесолення хімводоочистки.

На дітей відкритий урок справив неабияке враження. Учні зрозуміли наскільки серйозним є увесь технологічний процес роботи енергогенеруючого підприємства. Побачили, що на електростанції працюють висококваліфіковані та досвідчені фахівці.

Карина Гордійчук, старшокласниця Вараської гімназії, каже, що урок був для неї пізнавальним і цікавим.

«У школі, - зізнається, - ми тему pH лише оглядово й теоретично  вивчали, а тут - мали змогу провести унікальні практичні досліди. Безумовно, Рівненська АЕС - це масштабний промисловий об’єкт, який я бачила лише ззовні, а тепер мала унікальну змогу побувати в серці підприємства. Професійне майбутнє я однозначно пов’яжу з хімічною галуззю, адже мрію стати лікарем».

Діти зізнаються, що хотіли б ще не раз побувати на таких практикумах, тому одразу запропонували наступну тему відкритого уроку – органічна хімія.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews