У ще одній школі на Рівненщині зареєстрували випадок захворювання на кір

18.12.2018 10:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Перший випадок кору зареєстрований у Зарічненському НВК "ЗОШ І ст. -гімназія". Захворів першокласник, який не мав ревакцинації проти кору. Дитина не отримала щеплення через відмову батьків. Про це інформує Рівненський обласний лабораторний центр.

При проведенні епідрозслідування спеціалістами Зарічненського відділення ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» було встановлено, що із 577 учнів, які навчаються в навчальному закладі 280 (48,5%) не мали щеплення проти кору. Переважно були не щеплені учні початкових класів, а це 130 дітей. Причина відсутності щеплення - це відмова батьків.

У зв’язку з цим, 13.12.2018 р. в НВК було організовано зустріч з батьками-відмовниками від щеплень та персоналом школи. Епідеміолог Зарічненського відділення ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Хвалько розповів про стан захворюваності кором в районі, в області та в Україні, акцентував увагу на важливості вакцинації дітей. Лікарями КНП "Зарічненський ЦПМСД" було проінформовано присутніх щодо клініки та можливих ускладнень кору. Під час зустрічі від батьків була велика кількість запитань про кір, в тому числі і вакцинацію. На всі питання були надані відповіді. І як результат, станом на 17.12.2018 р., щепились проти кору 130 учнів, які раніше відмовлялись від щеплень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews