Лікувати серце й судини жителі Рівненщини їздитимуть в Сарни

Незабаром тут мають відкрити серцево-судинний центр. Орієнтовну дату відкриття вже назвали

21.12.2018 09:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Рівненській області підбиває підсумки роботи команда спільного проекту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку для покращення ситуації із лікуванням хвороб системи кровообігу. В рамках проекту на Рівненщині відкриють ще один серцево-судинний центр, цього разу в Сарнах. Назвали й оптимістичні прогнози щодо дати його відкриття, пише Північ-інфо.

Щодо проекту, то його оцінюють за такими контрольними показниками, як кількість контрактів, які мають бути реалізовані, та кількість коштів, які мають бути використані.

З 58-ми контрактів зараз реалізовується 39, а це близько 67% від усієї запланованої кількості. Також від суми коштів, що складають вартість проекту, реалізовано вже 41,5%.

Наймасштабніші контракти – це реконструкція, будівництво та ремонт лікарських амбулаторій і постачання основної частини медичного обладнання.

В роботу запустили уже 19 лікарських амбулаторій, які ремонтуються та реконструюються. На Поліссі це Рокитнівський та Володимирецький райони. Щодо амбулаторій в інших районах, то зараз проголошені процедури закупівлі по них. Пропозиції планують до кінця зими оцінити та підписати контракти, щоб будівельні роботи могли розпочатись з початком будівельного сезону.

Відкриття серцево-судинного центру в місті Сарни також знаходиться на етапі оцінки пропозицій: За поставку обладнання у Сарни змагатиметься половина Європи (ФОТО)

- Я сподіваюсь, що після Нового року ми в короткий термін визначимо переможця та зможемо підписати відповідні контракти, після того ми можемо сподіватися, що орієнтовно під кінець літа 2019 року – це оптимістичний прогноз – ми зможемо з вами вже бути присутніми на відкритті цього закладу, – зазначив керівник проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Крім того, що в райони поставлять нове обладнання, увагу звертають і на те, хто з цим обладнанням працюватиме. Завершується навчання медичного персоналу. Як розповів Сергій Рибачок, станом на сьогодні було проведено 54 тренінги для медичних працівників, у першу чергу, це бригади екстреної медичної допомоги, сімейні лікарі, кардіологи, терапевти та лікарі приймальних відділень. Всього навчання пройшли більш, як 1200 лікарів.

Наголосили й на тому, що, за умовами реалізації проекту, все обладнання, яке надавали, повинно використовуватись для населення безкоштовно. Проект співпрацює із громадським моніторингом, тому якщо у когось вимагатимуть, приміром, гроші за обстеження, він може повідомити про це представників проекту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews