Платникам ПДВ Рівненщини повернуто понад мільярд гривень

25.12.2018 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Протягом січня-листопада 2018 року платникам ПДВ Рівненщини відшкодовано 1 мільярд 16 мільйонів гривень податку на додану вартість. Порівняно з відповідним періодом минулого року повернення даного платежу зросло на 90% або на  481 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Всі етапи відшкодування  можливо відслідковувати завдяки електронному реєстру, який введено з 1 квітня минулого року. Він формується автоматично і жодного ручного втручання в його роботу немає. Платники можуть в он-лайн режимі проглянути, яким чином проходить перевірка декларації, і яким чином проходить відшкодування цієї суми. На сьогодні майже 100% сум податку повертаються за результатами камеральних перевірок, тобто протягом 30 днів.

Заявлені до відшкодування суми ПДВ протягом 2018 року по юридичних особах у розмірі 1 100,2 млн. грн. повернуті платникам в сумі 1 002,5 млн. грн., решта суми 89,7 млн. грн. -  тривають камеральні перевірки та 4,2 млн. грн. - документальна виїзна перевірка. При цьому 977,3 млн. грн. ПДВ платникам відшкодована за результатами камеральних перевірок та 25,2 млн. грн. – документальних перевірок. По фізичним особам за 11 місяців поточного року заявлені до відшкодування з бюджету суми ПДВ в розмірі 14,5 млн. грн. відшкодовано повністю.

Нагадаємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації.

За матеріалами ГУ ДФС у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews