Дитячий хор «Пролісок» - в гостях в обласної книгозбірні

25.12.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Днями у відділ мистецтв завітав дитячий хор «Пролісок» школи-студії педпрактики музичного училища РДГУ під керівництвом Галини Миколаївни Рябоконь з концертною програмою, інформує сайт бібліотеки.

Хор «Пролісок» був створений у 1959 році з метою проходження студентами педагогічної практики. На базі хорового колективу проходять практику студенти 4-го курсу спеціалізації «Хорове диригування» і концертмейстерську практику спеціалізації «Фортепіано» Рівненського музичного училища РДГУ.

До складу хорового колективу входять діти відділень школи. Протягом тривалого періоду цей колектив брав участь в міжнародних конкурсах і фестивалях. Також часто виїжджає з концертами в музичні школи Рівненської області. І вже вдруге з концертною програмою у нашій книгозбірні.

У репертуарі хору – українські народні пісні, колядки, класичні твори.

З 1987 року цим хором і диригентсько-хоровою практикою керує старший викладач, відмінник освіти України Галина Миколаївна Рябоконь. Постійний концертмейстер – старший викладач музичного училища РДГУ Ліля Павлівна Депо. Щорічно з колективом вони відвідують Польщу, де виступають у коледжі Європи «Натолін». У їх виконанні звучать твори різними мовами. Там збираються кращі студенти з різних країн світу. Влітку минулого року цей колектив брав участь в міжнародному фестивалі «Буковельфест», де отримав Гран Прі.

null
 

У концертній програмі хору «Пролісок» брали участь Єлизавета Миколаївна Плахотнік, викладач музучилища, концертмейстер, студенти 4-го курсу диригентського відділу І. Лисичук, А. Гудаєва, І. Дейнеко, О. Олійник, фортепіанного відділу І. Слободянюк (клас викладача М. Чорнобай) І. Хомич (клас викладача А. Філяєвої). А усіх їх запросила, організувала й провела захід провідний бібліотекар Галина Споденюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews