Як відбувалися вибори в ОТГ на Рівненщині?

26.12.2018 07:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На Рівненщині підбивають підсумки виборів у трьох новоутворених ОТГ – Старосільській, Корнинській і Дядьковицькій. Там 23 грудня обирали голів та депутатів сільських рад.

Як повідомляє UA: Рівне, Корнинська сільська виборча комісія звернеться до ЦВК з проханням призначити повторні вибори.

Як повідомила журналістам голова СВК Людмила Заремба, це стосується лише четвертого округу в Корнині, де два кандидати в депутати набрали однакову кількість голосів. Це Борис Пасічнюк, представник ВО "Батьківщина" і Леонід Вербицький, член Радикальної партії Ляшка. У них обох по 56 голосів.

– Два кандидати в депутати набрали однакову кількість голосів. І ми повторно даємо на ЦВК, щоб призначили повторні вибори по 4-му округу, – розповіла голова Корнинської СВК Людмила Заремба.

В Дядьковицькій виборчій комісії станом на 18.10 вчора ще тривав підрахунок голосів за кандидатів у депутати.

Про це повідомила голова СВК Валентина Карапузь. Результати голосування на посаду голови Дядьковицької ОТГ такі – Людмила Вітковець отримала 933 голоси. Друге місце посів Сергій Пророк. У нього 803 голоси. Третій результат – у Віталія Корейка, за якого проголосували 523 виборці. Загалом, на посаду голови Дядьковицької ОТГ було 6 кандидатів.

Старосільска СВК оприлюднити офіційні результати виборів має сьогодні.

Про це повідомив голова комісії Сергій Чурилович. На посаду голови об'єднаної територіальної громади було три кандидати. Михайло Кузьмич отримав 1501 голос, Григорій Ковалець – 1319, Валерій Кузьмич – 559.

Старосільську сільську раду, зі слів Сергія Чуриловича, сформували 8 представників БПП, 6 депутатів – від Батьківщинпи, один – член Радикальної партії Олега Ляшка, решта – самовисуванці.

Зі слів голів СВК, під час голосування порушень, які могли б вплинути на результат виборів, не зафіксували. Офіційно назвати переможців сільські виборчі комісії мають не пізніше, як через 5 днів після виборів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews