Рівненщину пропонують включити у медичний пілотний проект

29.12.2018 09:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Включити Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В. Поліщука та зокрема Рівненщину до складу пілотних областей з реалізації програми “Безкоштовна діагностика”. Керівництво області, зокрема, заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук ініціювали перед МОЗ та НСЗУ таку пропозицію. Про це повідомляє Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

“Якщо ми разом, командно спрацюємо, то є ймовірність, що з липня ми будемо разом з Полтавською областю у пілоті”, - зауважив головний лікар діагностичного Роман Шустик.

Лише за 11 місяців цього року діагностичний відвідала 201 тисяча 386 пацієнтів. Наразі у Полтавській пілотній області затверджено перелік 54 - ох послуг, вартість яких сплатить НСЗУ. Обрано найпоширеніші та основні види обстеження. Діагностичний має можливість надавати понад 200 послуг. На сайті МОЗ визначено тарифи за ці послуги, що люди отримуватимуть безоплатно. Скажімо, УЗД черевної порожнини та нирок коштує 106 грн., електрокардіографія - 117 грн. тощо. Щомісяця заклад буде підписувати з НСЗУ акт виконаних робіт і отримувати кошти на рахунок.

Нинішній діагностичний центр - це 14 сучасних підрозділів лікувально-діагностичного профілю. Центр щорічно здійснює понад 800 тисяч різнопрофільних обстежень та досліджень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews