Як вчора у Рівному дочку європейського художника вітали з 95-річчям

Надія Косміаді у свої літа повернулася в Україну й повернула у Рівне художній доробок свого батька

29.12.2018 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В цей день в Арт-майстерні Георгія Косміаді, де власне й мешкає 95-річна дочка художника, було як ніколи людно. "З квітами, дарунками приходили вітати ювілярку колективами, сім'ями, делегаціями, представниками і просто тими, хто її вже встиг тут, у Рівному, полюбити", – написала на своїй  сторінці у Фейсбуку краєзнавець і музейниця, керівник відділу виставок обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук.

null
 Фото Галини Данильчук

«Надія Косміаді вже отримує вітання з ювілеєм. Одні з перших її привітали працівники Одеський Історико-Краєзнавчий Музей. Там, у місті її предків, у різні роки відбулись три виставки творів її батька. Завтра у програмі «Добрий ранок» Надію Георгіївну буде поздоровляти UA: Рівне», – написав на своїй сторінці у Фейсбук екс-директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.  

null
Фото зі ст. Фейсбук Олександра Булиги

 

null
Афіша з виставки Г. Косміаді в Одесі. Фото О. Булиги

 

null
Афіша з виставки Г. Косміаді в Одесі. Фото О. Булиги

«Музей, як найстаріший друг і найближчий сусід, вітав в 11-й. І, як завжди в цій милій світлій оселі, було усім комфортно і радісно! Ми прийшли до Вас, пані Надіє, щоб від Вас взяти краплину Вашої сонячної енергії!
Генеруйте ще довго-довго цю енергію і діліться з друзями, яких у Вас в нашому краї ох, як багато!» – написала Галина Данильчук, додаючи світлини.

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

Перед цією жінкою схиляється в низькому поклоні все мистецьке Рівне. Передусім її поважають за її громадянський подвиг. Тут вже дозволю собі процитувати власний допис у Фейсбук, бо нині вже краще не висловлюсь.

"Коли тобі дев'ять десятків літ, а ти зриваєшся з багатої Європи, продаєш чудовий будиночок з пейзажем на море й гори і їдеш в убогу Україну, щоб оселитися в місті свого дитинства - це, люди, подвиг! Це урок нам, українцям, хто нині прагне негайно покинути рідну землю задля облаштування собі кращого життя в заможнішій країні. Її громадянський подвиг ще й у тому, що повернула Україні і Рівному художника Георгія Косміаді".

Тож, доєднуючись до вітань, побажаймо пані Надії Косміаді здоров'я, міцності духу і гарного настрою!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews