На Рівненщині не поспішають робити щеплення проти дифтерії та правцю

03.01.2019 11:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Про це пише у Фейсбуці завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Віктор Мороз.

Пройшов рік, а стан виконання щеплень проти дифтерії та правцю дорослого населення так і залишається на низькому рівні. На сьогодні, майже 116 тис дорослого населення Рівненській області не мають чергового щеплення АДП-м анатоксином. Порада для тих хто наважився і все ж таки прийшов на щеплення проти дифтерії та правцю. Враховуючи те, що в області вирує кір поцікавтесь у свого лікаря чи маєте ви щеплення проти кору. Якщо не маєте попросіть нехай вам зроблять. Щеплення проти кору (КПК вакциною) та проти дифтерії і правцю (АДП-м анатоксином) можна зробити в один день в різні ділянки тіла. Платити за щеплення не потрібно.

Нагадаємо, що щеплення проти дифтерії та правцю, які роблять у дитинстві не забезпечують пожиттєвий захист від цих вкрай небезпечних інфекцій. Для того, щоб організм його мав дорослій людині необхідно раз у 10 років робити щеплення дифтерійно-правцевим анатоксином (АДП-м).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews