Перша на Рівненщині релігійна громада МП висловила намір перейти у новостворену УПЦ

09.01.2019 06:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району на Рівненщині виявила бажання перейти із Української православної церкви Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Цю інформацію нам телефоном журналістам UA: Рівне підтвердив настоятель церкви отець Віктор. За його словами, таке рішення вчора підтримали близько п'ятисот членів релігійної громади.

Секретар Рівненської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату Олександр Єгоров повідомив, що про даний факт не чув і нічого не знає. Не підтвердив офіційно факт переходу релігійної громади Хрестовоздвиженського храму села Деражне до Православної церкви України і прес-серкетар Рівненської єпархії ПЦУ Василь Рудніцький. Він також висловив припущення, що таке звернення може надійти до єпархії найближчими днями.

– Правда. Бажання виявили. Ще нічого не підписували. Але бажання виявили. Були збори. На Коляди. Чоловік 500 було. Всі одноголосно, –прокоментував настоятель Хрестовоздвиженського храму отець Віктор.

Додамо, що релігійна громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району першою на Рівненщині виявила бажання перейти із Української православної церкви Московського Патріархату до Православної Церкви України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews