Від грипу та кору на Рівненщині померли 16-річна дитина і 49-річний чоловік

09.01.2019 19:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині від інфекційних хвороб в січні 2019-го року померло двоє людей. 16-річна дівчина із Острозького району померла від грипу, а від кору помер чоловік з Квасилова. 

Як повідомляє ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України"  дівчина звернуласьза медичною допомогою 2-го січня 2019 року та відразу була госпіталізована у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Острозької ЦРЛ. Однак всі необхідні реанімаційні заходи виявились неефективними і 7 січня вона померла. Заключний діагноз: грип А, вірусний енцефаліт. Вірусологічною лабораторією ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України" лабораторно було підтверджено діагноз "грип". При дослідженні матеріалу виявили РНК вірусу грипу А(H3N2). Дитина не була вакцинована проти грипу.

Від ускладнень кору помер 49-річний чоловік із смт Квасилів Рівненського району. Він захворів на кір 19 грудня. Проти кору не був щеплений. За медичною допомогою звернувся 24 грудня та був госпіталізований в інфекційне відділення Рівненської ЦРЛ. У зв’язку із важким перебігом захворювання 27 грудня переведений у відділення інтенсивної терапії і анестезіології. Людину врятувати не вдалося: 6 січня чоловік помер. Заключний діагноз: набряк головного мозку. Коровий енцефаліт. Важка форма кору  підтверджена лабораторно.

Джерело: http://press-centr.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews