Рівняни презентували 17 громадських проектів

10.01.2019 12:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Курс фінансового успіху, інклюзивна програма «Літній злет», арт-терапія для військових – ці та інші проекти презентували на конкурсній комісії громадські організації Рівненщини.

«Громадські та благодійні організації сьогодні представили власні проекти. На реалізацію ідей, які переможуть в конкурсі, Рівненська ОДА надасть фінансову підтримку у 2019 році. Загальна сума коштів, яка передбачена в обласному бюджеті – 350 тисяч гривень», - зазначає в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Корольчук.

Усі 17 проектів мають на меті підвищити активність громадян, залучити їх до цікавих та корисних ініціатив.

Відтак, практичний курс фінансового та психологічного успіху хоче створити благодійна організація «Простір твого життя». Вони планують залучити до навчання студентів ВНЗ Рівненщини та організувати для них лекції і тренінги.

Керівник ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук пропонує створити літню інклюзивну програму для молоді «Літній злет». Громадська організація хоче організувати літній табір та серію навчання для дітей різної соціальної категорії.

Про те, як арт-терапія відновлює здоров’я для військовослужбовців розповідала керівник ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» Вікторія Шинкаренко:

«Проект арт-терапія працює вже рік, але лише на благодійних засадах. Упродовж цього часу вдалося досягти кращого стану здоров'я військовослужбовців. Є випадки, коли пацієнт не може тримати ложку в руці, проте малює. Одні не можуть писати картини самі — тому примотуємо пензлик до руки. Я з гордістю можу сказати, що учасники арт-терапії з нетерпінням чекають на кожну зустріч з мольбертом і фарбами».

Зокрема, а школу свідомого громадянина – «InfoHub».

Відразу два проекти представила «Спілка велосипедистів Рівного»: «Ярмарок-фестиваль громадських ініціатив Рівненщини» та «Хотин туристична».

А рекордсменами за кількістю поданих проектів стала ГО «Платформа взаємодії «Простір». Вони презентували одразу три ініціативи: «Школа волонтерів», «GirlsUp», «Ментарство креативних підприємців».

Результати рейтингу та суму фінансування конкурсна комісія оприлюднить вже за декілька днів.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews