Рівненщина: церкви УПЦ МП стали переходити до Православної церкви України

10.01.2019 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Перша громада УПЦ МП, яка на Рівненщині перейшла до ПЦУ, заходиться у селі Деражне Костопільського району. Це сталося 7 січня після святкової літургії, розповів у коментарі «Радіо Свобода» староста храму Микола Гаврилюк, пише Північ-інфо.

«Громада виявила бажання, щоб у нашому селі була створена українська православна церква. Під час цього церква була вщерть заповнена людьми. Отець Віктор (Чабан) підтримав це рішення і готовий далі служити громаді», – розповів староста.

За його словами, за це рішення проголосували понад 300 членів громади. Жодного парафіянина, який був би проти, не було. Це перший випадок переходу громади УПЦ (МП) до ПЦУ в Рівненській області. Загалом після створення помісної Православної церкви України вже понад 40 громад УПЦ МП заявили, що переходять до нової структури, повідомляє «Радіо Свобода».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews