Чому у жителів вулиці Степова у Рівному не було води?

18.01.2019 07:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

9 січня на вул. В. Дивізії, 29, сталося пошкодження водопроводу діаметром 400 мм. На час ремонтних робіт, які проводили працівники «Рівнеоблводоканалу», а це  9, 10 січня, було відсутнє водопостачання на вул. Степова і частково провул. Шпанівський.

Роботи завершили 11 січня і в обідню пору. Оскільки ці мережі перебувають на балансі нашого підприємства, ремонтні роботи виконані за кошти «Рівнеоблводоканалу». Хочемо наголосити, що 11, 12, 13, та 14 січня до 10 ранку, водопостачання у мешканців даної вулиці було. Обмежити його наші працівники змушені були 14 січня о 10 годині ранку, оскільки стався порив на іншій ділянці водопроводу діаметром 100 мм на вул. Степовій. Ускладнювало ситуацію і те, що ця мережа не перебуває на балансі «Рівнеоблводоканалу».

Головний інженер РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Грухаль наголошує:

—  Згідно з проектною документацією монтаж водопроводу району «Квартал житлової забудови з 14 житлових будинків на розі вулиць Є.Коновальця та вул. Степової» виконувала фірма АТ ЗТ «Спецбуд». Відповідно до проекту передбачалося, що прокладання труби поліетиленової типу ПЕ. Під час виконання ремонтних робіт виявилося, що фактично змонтована труба ПВХ (розтрубна) без фіксації елементів трубопроводу на повороті від водопровідного колодязя. Дані порушення під час виконання монтажних робіт призвели до пошкодження водопровідної мережі 14 січня. Вказані мережі не перебувають на балансі «Рівнеоблводоканалу», нами не експлуатуються. Ці мережі є СПІЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ мешканців даного кварталу, в тому числі і пані Ірини Кравчук, яка була незадоволена швидкістю виконання ремонтних робіт, і інших мешканців даної вулиці, які телефонували на гарячу лінію Рівненської облдержадміністрації. Відтак, жодного відношення ні наше підприємство, ні міський голова Володимир Євгенович Хомко, до даних водопровідних мереж, не маємо.

Якщо виникає пошкодження водопроводу, то уся відповідальність за ремонт, усі витрати, пов’язані із придбанням необхідних матеріалів, покладена на балансоутримувача даної мережі. Мешканці вулиці Степової могли замовити виконання робіт у іншій  спеціалізованій організації. Це їх право. Вони звернулися до нас, 15 січня, із листом про виконання ремонтних робіт на даній вулиці. Наші працівники працювали змінними бригадами, ліквідовуючи це складне пошкодження і вночі. Наголошуємо, що саме недоліки під час монтажу труб, призвели до того, що необхідно було виконати додаткові роботи. Зокрема, укріплювали елементи цього водопроводу, щоб запобігти в майбутньому виникнення аварійних ситуацій.

Ремонті роботи завершили 17 січня зранку і водопостачання відновили об 11 годині.

До слова, на весь період ремонту працівники підприємства організували підвезення чистої питної води спецмашиною за заявками споживачів, які вони залишають за телефоном 26-74-44. Поки таких заявок було не багато, але кожного разу наша машина виїжджала у зручний для споживачів час. Наприклад, 16 січня, мешканці попросили, аби підвіз води був організований після обіду. Відповідно на вул. Степовій перебувала машина із чистою питною водою 3 14до 18 год. А сьогодні, з 8.30 до 11 год.  

РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews