Разом з рівнянами в ополонку на Водохреща занурилися і нацгвардійці (ФОТО)

Рівненська частина 3055 Національної гвардії України традиційно зустріла Водохреща, 19 січня, разом з рівнянами на Басовому Куті

21.01.2019 10:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Спершу на території частини відбулося святкове богослужіння, яке провів капелан отець Іван. Освятивши воду, він окропив нею військовослужбовців строкової та контрактної служби. За традицією обійшов також усі будівлі та приміщення частини, освятивши і їх.

- Це є свято Господнього Богоявлення, - зазначив капелан. – У цей день людська природа перетворюється, ми стаємо направду дітьми Божими. В цьому святі ми в особливий спосіб ще раз, і ще раз пригадуємо, чиї ми є діти і яким має бути наше життя. Вода – зовнішній вияв нашої покірності і смиренності. Приймаючи водяне хрещення, ми маємо розуміти, що нас освячує Христос святим духом.

null
 Фото надане Дарією Петрушкевич

 

null
 Фото надане Дарією Петрушкевич

 

null
 Фото надане Дарією Петрушкевич

 

null
 Фото надане Дарією Петрушкевич

Після богослужіння 19 нацгвардійців виявили бажання зануритися в ополонку на Басовому Куті, разом з рівнянами. Після купань їх напоїли гарячим чаєм. Солдат строкової служби Дмитро Рудаков поділився враженнями:

- Я вперше купаюся в ополонці на Водохреща. Сам з Кривого Рогу і батько бере участь в таких купаннях щороку, але мені чомусь ні разу не доводилося. Проте з товаришами було простіше наважитися спробувати. І не шкодую – все пройшло добре. Тепер сподіваюся, що цілий рік буду здоровим.

null

 
 
null
 Фото надане Дарією Петрушкевич

Матеріал надано Дарією Петрушкевич, речницею військової частини №3055

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews