У Рівненському музеї - виставка народної майстрині Вікторії Кисиленко "Моя душа"

23.01.2019 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

24  січня о 12-й годині  в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття персональної виставки В. Кисиленко - «Моя душа», повідомляється в прес-релізах закладу.

Вікторія Никифорівна – добре відома як на Рівненщині, так і в  Україні майстриня народної іграшки. Свою першу іграшку - ляльку з тріпаного льону зробила в 1981 році. Відтоді створила сотні ляльок, котрі зберігаються в багатьох музейних та приватних колекціях  та неодноразово отримували вищі нагороди на багатьох республіканських виставках. Але найвища нагорода для майстрині – визнання її творчості людьми, які впізнають у виробах В. Кисиленко іграшки свого дитинства.

Вікторія Никифорівна з любов’ю передає свою захопленість народною іграшкою учням ЗОШ № 19, де вона створила на громадських засадах єдиний в Рівненській області музей народної іграшки.

 На виставці представлено понад 200 експонатів - особисті твори В. Кисиленко,  твори її учнів та частина іграшок зі створеного нею унікального музею.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews