Профосвіту Рівненщини виводять на європейський рівень на основі естонського досвіду

Протягом двох днів на Рівненщині працювала делегація з Естонії у рамках проекту «Обмін досвідом Естонії у підтримку реформ професійної освіти в Україні».

23.01.2019 23:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Ціль проекту, стартап якого відбувся на Рівненщині та Хмельниччині – підтримка реформ професійної (професійно-технічної) освіти через естонський досвід і консультації експертів.

У ході роботи семінару заступник директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Вікторія Карбишева озвучила основні напрямки реалізації концепції розвитку професійної освіти України, ознайомила з результатами роботи над нормативно-правою базою, яка стосується  реформування.

null
 Фото - прес-служба

Освітяни Рівненщини мали унікальну можливість із перших вуст європейських партнерів почути про пройдений ними шлях і досягнуті результати реформування. Окрім того, керівники закладів професійної освіти області ознайомилися з інноваційними підходами управління закладами, попрацювали в групах, використовуючи інструментарій SWOT-аналізу.

Враженнями від участі в проекті ділилися також і колеги з Волині, які впродовж двох років впроваджували набутий досвід у регіоні, зауваживши, що подібні знання стали неоціненними.

null
 Фото - прес-служба

Заступник начальника обласного управління освіти, координатор проекту по Рівненській області Петро Коржевський зазначив, що заклади професійної освіти регіону давно обрали європейський вектор руху. Багатий досвід Естонії стане у нагоді для проведення масштабної модернізації змісту професійної освіти та відкриє новий курс у якості підготовки кваліфікованого робітника, який стане конкурентоспроможним на ринку праці.

Після семінару розпочнеться наступний етап - планування розвитку закладів, у рамках якого проводитимуться навчання та стажування в естонських школах-партнерах. Окрім того, додатково розроблятимуться освітні програми та проводитимуться майстер-класи по впровадженню інноваційних методик викладання.

null
 Фото - прес-служба

У підсумку, всі учасники мали змогу ознайомитися з діяльністю закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області зокрема: ДНЗ «Рівненське  вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі», ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», а також відвідали навчально-практичні центри Квасилівського професійного ліцею.

 Джерело: Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews