Депутати відмовили ДП «Бурштин України» в наданні надр у користування

24.01.2019 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Обласна рада на позачерговому засіданні сесії не підтримала проект рішення щодо погодження надання надр у користування Державному підприємству «Бурштин України» з метою геологічного вивчення на ділянці ДП «Володимирецьке лісове господарство», інформує сайт облради.

Не зважаючи на рекомендацію профільної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи винести це питання на сесію, більшість депутатів за проект не проголосували, мотивувавши це тим, що питання потрібно довивчити. Не змінили своєї думки і після доповіді помічника генерального директора «Бурштин України» Костянтина Ващенка. Останній, зокрема, намагався переконати обранців, що підприємство за підтримки іноземного інвестора планує провести рекультивацію земель у 49 квадраті Цепцевицького лісництва ДП «Володимирецьке лісове господарство».

Голова обласної ради Олександр Данильчук так пояснив позицію колег: «Депутати не проти, аби в область заходив інвестор і вкладав сюди свій капітал. І ми готові підтримати це рішення. Але спершу підприємство має укласти інвестиційну угоду з громадою, оприлюднити результати громадських слухань і т. ін. Адже йдеться про конкретні землі конкретної громади. Якщо люди на місці будуть не проти, то і обласна рада підтримає».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews