Гості з Туреччини познайомились з Рівненською АЕС

25.01.2019 18:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Черговими закордонними гостями інформаційного та навчально-тренувального центрів Рівненської АЕС стали педагоги та учні старшої школи м. Мерсін (Туреччина), які в рамках міжнародної програми Європейського Союзу «Erasmus+» переймають досвід у школярів Володимирецького районного колегіуму, інформує сайт Рівненської АЕС.

У 2018 році розпочалась співпраця Володимирецього колегіуму із турецьким закладом освіти, коли у складі першої групи до України приїздили лише вчителі. Наразі з метою обміну досвідом тут перебуває друга група, до якої увійшли зокрема й учні. У свою чергу, школярі колегіуму також мали нагоду повчитись у турецькій школі під час однотижневого обмінного візиту.

В інформаційному центрі РАЕС «Полісся» екскурсантам розповіли про історію будівництва і розвитку Рівненської АЕС та її міста-супутника, а також принципи роботи основного обладнання електростанції. Неабиякі враження студенти отримали, оглянувши макети енергоблоку з реактором ВВЕР-440, тепловиділяючої збірки та градирні.

За словами вчителя англійської мови старшої школи м. Мерсін, основною метою перебування турецьких школярів в Україні стало знайомство з її культурою, традиціями, системою освіти.

«Це вже другий візит до України. Ми вражені вашою щирою гостинністю. Відвідавши напередодні Острозьку академію та об’єкти Рівненської АЕС, поспілкувавшись із місцевим населенням, ми дізналися багато цікавого про українські традиції, звичаї та архітектуру. Безумовно, нас дуже вразила екскурсія на Рівненську атомну електростанцію. Сьогодні у Туреччині єдина в країні АЕС «Аккую» перебуває у стадії будівництва, тому нам надзвичайно було цікаво дізнатися про принципи роботи електростанції, навчання персоналу та чи безпечне загалом таке виробництво для екології й людей. Знайомство з РАЕС, яка є серйозним підприємством, допомогла зробити позитивні висновки щодо атомної енергетики. Екскурсія на електростанцію виявилась особливо корисною, адже її учасники – це учні школи, яка спеціалізується на вивченні базових природничих наук: математики, хімії, фізики, біології».

У свою чергу, учні Володимирецького районного колегіуму, які в рамках проекту нещодавно побували у турецькій школі, зауважили на відповідальному ставленні учнів до навчання, їх наполегливості та цілеспрямованості, шанобливому ставленні до культури та релігії.

В рамках відвідин найбільшого енергетичного підприємства західної України екскурсанти здійснивши об’їзд навколо РАЕС, побачили велич та масштабність її споруд, зокрема – градирень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews