У Рівному працівницю розплідника взяли під домашній арешт

26.01.2019 19:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівники Рівненського відділу поліції встановили особу жінки, яка четвертого січня нацькувала тибетського мастифа на правоохоронців. Для знешкодження собаки поліцейський використав вогнепальну зброю. 

Нагадаємо, у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення), слідчий Рівненського відділу поліції спільно із державним виконавцем, прокурором та юристом міської ради на підставі ухвали суду проводили огляд земельної ділянки, розташованої на вулиці Д. Галицького обласного центру. 

Для забезпечення публічної безпеки та порядку під час виконання ухвали суду були задіяні працівники роти поліції особливого призначення. Коли правоохоронці зайшли на територію розплідника, між ними і його власником виник конфлікт, у який втрутилася жінка, вимагаючи покинути територію. Вона тримала на повідку тибетського мастифа, а потім нацькувала пса на присутніх і відпустила його. Спецпризначинець миттєво здійснив попереджувальний постріл угору з вогнепальної зброї. Утім, це не зупинило агресивну собаку, унаслідок чого поліцейський відповідно до наданих йому повноважень вистрелив у тварину та знешкодив її. 

Поліцейські встановили особу жінки, причетної до скоєного злочину. Нею виявилася працівниця розплідника, 41-річна рівнянка. Жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків). 

За клопотанням слідчого слідчий суддя обрав запобіжний захід - домашній арешт із забороною покидати місце проживання із 22 по 6 годину. Відомо, що рівнянка своєї вини не визнає та стверджує, що пес сам вирвався з рук. 
Досудове розслідування триває.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews