Пасічникам Гощанщини радять вступати в спілку

27.01.2019 16:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Про проблеми, що виникають у бджолярів, говорили на зборах Спілки пасічників Гощанщини, які відбулися в селищній раді у просторі «Open hub». На зустріч запросили місцевих пасічників, голову Обласної організації пасічників Андрія Тимощука, представника Гощанського районного управління ГУ Держспоживслужби в Рівненській області Петра Шолодька, інформує сайт селищної ради.

Голова спілки пасічників Володимир Чорноус розказав, як минув для місцевих бджолярів 2018 рік, у яких заходах вони брали участь, про проблеми місцевих пасік та перспективи 2019 року.

- Пасічник захищений тоді, коли пасіка зареєстрована за його місцем проживання, є облік кількості сімей та санітарно-ветеринарні паспорти пасіки, – наголосив Володимир Чорноус. – На жаль, такого реєстру у нас ще немає. Це робить пасічників беззахисними, а мене, як голову організації, безпорадним. Я прошу усіх пасічників, які мешкають в районі вступити у спілку пасічників Гощанщини й зареєструвати свою пасіку. Скажу більше, зараз при Спілці пасічників України створюють юридичний відділ для захисту прав та інтересів пасічників, які є членами цієї спілки.

Дискутували учасники зборів про найбільшу проблему пасічництва – отруєння бджіл. Пасічники наголошували, що потрібно шукати спільну мову із великим сільськогосподарськими підприємствами й співпрацювати у форматі пасічники, влада та ахро-холдинги.

Окрім цього пасічники обговорили перспективи діяльності в контексті туристичної концепції розвитку Гощі. Вони висловили ідею, що потрібно більше працювати на те, аби привабити в Гощу туристів, розширювати асортимент медової продукції й сфери послуг для туристів. Актуальними напрямками діяльності вважають залучення до роботи спілки нових людей та промо-кампанії для молоді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews