В пам’ять про жертв Голокосту

27.01.2019 17:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Під час Другої Світової війни і на території Радивилівського району нацисти вбили  майже 6 000 євреїв. Найбільші масові розстріли відбулися біля хуторів Пороховня поблизу Радивилова і Глинянка  поряд із Козином. У Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту секретар Радивилівської міської ради І.С.Герасимчук, голова райдержадміністрації О.В.Ващук, заступник голови районної ради А.Д.Гуменюк, а також ініціативна громадськість міста та району, поклали вінки до пам’ятного знаку жертвам Голокосту, що в урочищі Пороховня Немирівського старостинства, інформує сайт Радивилівської міської ради.

 Під час громадського зібрання було зазначено важливу суть подібних меморіальних заходів: будь-яка дискримінація людей за ознаками політичних переконань, раси, національної приналежності чи будь якими іншими відмінностями є неприпустимою. Після цього присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голокосту. Зі словами гострого засудження нелюдських вчинків нацистських окупантів до учасників заходу звернувся представник єврейської громади Радивилова Мейр Гельбер.  Виступаючі були солідарні стосовно твердження: представники сучасності і всі прийдешні покоління не повинні забувати про Голокост. Аби ці трагічні сторінки історії більш ніколи не повторювалися у майбутньому з жодним народом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews