Майже 350 тисяч гривень на свої проекти отримали підприємці Рівненщини

Їм компенсували відсотки за кредитами на власну справу

28.01.2019 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Допомогу отримали підприємці, що працюють у сільському господарстві, деревообробці, виробництві будівельних матеріалів, іграшок, технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, вантажних та пасажирських перевезень, електромонтажних робіт, торгівлі.

Кошти з обласного бюджету спрямували на часткове відшкодування відсотків за кредитами, які бізнесмени взяли на реалізацію власних ініціатив. За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, таку можливість отримали підприємці в рамках обласної програми, яку відновили торік:

«Загалом в рамках програми бізнесмени реалізували 11 проектів малого і середнього підприємництва. У результаті в економіку області залучили більше 5 млн. гривень кредитних коштів, що інвестовані у місцеві виробництва. Додатково створено понад 30 нових робочих місць, сума сплачених податків до бюджетів склала 9,1 млн. гривень. Програма продовжить діяти й цього року. На неї в обласному бюджеті запланували 800 тисяч гривень».

null
Автомобіль, що придбаний за кредитні кошти ТОВ «Компанія РСТ», що займається роздрібною торгівлею. Фото РОДА

Зокрема, понад 66 тисяч гривень на відшкодування відсотків отримало підприємство «ВіпТойс», що в Рівненському районі. Воно спеціалізується на виробництві іграшок. Аналогічні виготовляються в Ізраїлі та Польщі. Продукція сертифікована за міжнародними стандартами та експортується до європейських країн.

null
Прес-форми для виготовлення іграшок на підприємстві «ВіпТойс». Фото РОДА

«Це вперше ми отримуємо таку підтримку від держави – допомогли погасити відсотки. За кредитні кошти ми закупили прес-форми для виготовлення іграшок та обладнання Термопластавтомат. Завдяки сучасному устаткуванню ми виготовляємо деталі до дитячих гірок, візків, конструкторів, мольбертів тощо», –  каже керівниця «ВіпТойсу» Роксолана Вакуленко.

Отримала фінансову допомогу й сімейна молочна ферма зі Здолбунівщини. Господарство Наталії й Василя Никончуків налічує 11 голів худоби. Торік сім’я взяла банківський кредит на придбання обладнання та на купівлю ВРХ. За цією позикою з обласного бюджету відшкодовано майже 24 тисячі гривень відсотків.

null
Фото РОДА

Джерело: прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews