Жителів Рівненщини судитимуть за виробництво пральних порошків

30.01.2019 17:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчими слідчого управління ГУНП в Рівненській області стосовно трьох жителів області за фактом вчинення ними у складі організованої злочинної групи кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування товару), інформує прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що злочинну групу створив та очолив влітку 2018 року 37-річний рівнянин, до якої залучив ще двох спільників – теж жителів м. Рівне. Учасники угруповання з метою одержання протиправних доходів на постійній основі організували діяльність підпільного цеху із виготовлення фальсифікованих миючих засобів та пральних порошків, при цьому використовували маркування та логотипи відомого іноземного виробника.

Виготовлену із дешевої сировини продукцію під марками відомих світових брендів зловмисники реалізовували на території всієї України через спеціально створені інтернет-магазини та сайти. Частину грошей, одержаних від незаконного прибутку, спільники розподіляли між собою, а частину – для потреб подальшої незаконної діяльності.

За результатами проведеного у листопаді 2018 року обшуку в орендованому складському приміщенні правоохоронці вилучили сировину та обладнання для виготовлення продукції, фальсифіковані миючі засоби та пральні порошки із знаками для товарів і послуг, права на які належать американській компанії.

Останній діями організованої злочинної групи завдано матеріальну шкоду на суму близько 150 тис. грн.

Згідно із Кримінальним кодексом України відповідальність за вчинений злочин передбачена у виді штрафу від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews