Лікарка з Рівненщини отримала почесну відзнаку (ФОТО)

01.02.2019 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Нещодавно Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова урочисто відзначив четверту річницю від часу заснування. За чотири роки на фронті мобільний шпиталь провів 44 місячні ротації, впродовж яких 480 медиків-добровольців надали допомогу 50 тисячам пацієнтів у 49 локаціях в зоні АТО/ООС на сході України.

null
Фото Газета "Медичний вісник+"

На зустріч, яка відбулася в Києві, прибули медики-добровольці з усієї України. Багато з них отримали відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», ще більшому числу пироговців вручили пам’ятні знаки окремих військових підрозділів і громадських організацій, грамоти й подяки від лікарень і держадміністрацій. Серед нагороджених і лікар-доброволець із Рівного Любов Ярмолюк. Вона отримала відзнаку «За врятовані життя» від Всеукраїнського об’єднання «Країна» за проявлену мужність, професіоналізм і милосердя.

Нагадаємо, що торік Любов Ярмолюк перебувала в зоні ООС як лікар-доброволець. Три місяці, з 1 червня по 31 серпня, вона працювала на лінії розмежування - в Станично-Луганській центральній районній лікарні. За цей період прийняла біля двох тисяч пацієнтів і провела понад шість тисяч УЗ-обстежень.

Незабаром лікар знову збирається їхати на схід України, аби рятувати життя і здоров’я мешканців прифронтових територій.

– Так, я маю намір знову поїхати на схід як лікар-доброволець, – каже пані Любов. – Адже там воюють наші з вами діти, брати і сестри, які стоять до останнього, боронячи рідну країну від російських окупантів. І наш святий обов’язок зробити хоча б малесенький внесок у загальну справу для звільнення України від цих загарбників. Не менш важливо лікувати людей, які мешкають у так званій сірій зоні, на території розмежування. І не тільки лікувати, а й підтримувати морально, нагадуючи їм, що Україна про них не забула.

Про це повідомляє газета «Медичний вісник+»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews