Від сьогодні, 3 лютого, митрополит Епіфаній офіційно на престолі (ВІДЕО інтронізації)

Він є офіційним предстоятелем Православної церкви України

03.02.2019 20:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Від моменту інтронізації, яка відбулася сьогодні в Софійському соборі Епіфаній повноцінно став митрополитом Київським і всієї України.

На церемонію сходження на престол прибули представники Вселенського патріархату, Української православної церкви у США, у Канаді, а також президент України Петро Порошенко зі своєю дружиною Мариною Порошенко.

Не прибув на церемонію колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет. Лікарі заборонили йому знаходитися поза лікарнею через погіршення стану здоров'я, зазначив представник ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

«Він зараз знаходиться під постійним наглядом лікарів, але прислав своє письмове вітання», — сказав архієпископ.

Як розповів Епіфаній «Радіо Свобода», після інтронізації відбудеться перше засідання Синоду Православної церкви України. На засіданні мають розглянути юридичні питання, зокрема узгодження і затвердження керівних органів.

Церемонія інтронізації відбулася у день народження самого Епіфанія — йому виповнилося 40 років.

Предстоятелем Православної церкви України Епіфанія обрали 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі в Києві.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України. 6 січня Варфоломій передав Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Тепер процедура отримання Україною церковної незалежності офіційно завершена.

7 січня у Софії Київській відбулося перше богослужіння після надання томосу Православній церкві України.

Довідково: Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави та зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.

Джерело: https://hromadske.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews