Депутату поскаржилися на лікарів: "іногородніх" начебто ображають?

04.02.2019 21:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

На 26-ій сесії Млинівської районної ради важливе медичне питання порушив Григорій Шумейко:до нього звернулися кілька мешканців населених пунктів Острожецької ОТГ зі скаргами на деяких лікарів КНП «Млинівська ЦРЛ». Оскільки в Острожецькій райлікарні немає фахівців деяких спеціальностей і відповідних відділень, мешканці сіл громади змушені звертатися до млинівських лікарів.  Однак у лікувальному закладі райцентру до «іногородніх» дехто начебто ставиться  упереджено – Григорій Миколайович навіть вжив слово «вороже». Він попросив головного лікаря лікувального закладу «розібратися» і вплинути на таких  спеціалістів, водночас у разі потреби пообіцяв назвати прізвища скаржників.

Найперше головний лікар Віктор Ковальов наголосив і робив це неодноразово, в тому числі  через районну газету: керівництво лікувальногоо закладу готове прийняти і відреагувати на такі скарги в цілодобовому режимі. Заодно він також озвучив інформацію: сума витрат Млинівської ЦРЛ на лікування мешканців сіл Острожецької ОТГ торік склала 1 млн.986 тис. грн, враховуючи кошти медичної субвенції і додаткової дотації. Жодному хворому з Острожецької ОТГ ні в робочий, ні позаробочий час не відмовлено в наданні допомоги. 

null
Фото автора

Водночас голові Острожецької ОТГ було скеровано 7 листів з проханням профінансувати витрати з Державної медичної субвенції на лікування хворих із сіл громади у Млинівській ЦРЛ. Острожецька ОТГ за лікування своїх людей повернула 680 тис. грн. Із цього гострого кута вдалося вибратися лише завдяки 1 млн. 77 тис грн. додаткових коштів з облдержадміністрації на покриття заробітної плати працівників Млинівської ЦРЛ.

Віктор Ковальов також підкреслив, що готовий зустрітися з людьми, які скаржилися на його підлеглих, в тому числі - зустрітися на сесії сільської ради. І гарантував: якщо інформація, озвучена Григорієм Шумейком підтвердиться, то таких фахівців, образно кажучи, приведуть до притомного стану. 

Розпочався новий бюджетний рік і, за словами Віктора Андрійовича, розпочинаються фінансові митарства за торічнім сценарієм. Голова Острожецької ОТГ після очної зустрічі  з головним лікарем знову повторив: ми вам грошей не дамо, бо не маємо. Медична  субвенція – це державні цільові кошти, які держава виділяє для населення тої чи іншої ОТГ для надання вторинного рівня медичної допомоги.

 У Млинівській лікарні готові прийняти пропозиції Острожецької ОТГ на кшталт: мовляв, ми не спроможні вам платити, то звернемося, щоб нас обслуговували в іншій лікарні, в тому числі -  Іншого району. Тоді у КНП «Млинівська ЦРЛ» оптимізують штатний розпис, зменшать витрати і не буде проблем.

За словами Віктора Ковальова, є ще інший вихід: нехай голова громади звернеться до мешканців сіл Острожецької ОТГ і попросить їх не звертатися до лікувального закладу в Млинові, а заодно вкаже людям, куди і до яких фахівців їхати в разі потреби.

Для того, щоб навести лад, головний лікар запропонував об’єднаним територіальним громадам укласти угоди про надання вторинної медичної допомоги з КНП «Млинівська ЦРЛ». До речі, решта  ОТГ Млинівщини торік розрахувалися з лікувальним закладом в повному обсязі. Також, зважаючи на те, що Острожецькій лікарня надає медичну допомогу частині мешканців сіл Ярославицької ОТГ і більше десятку хворих із Млинівської ОТГ, Комунальне нприбуткове підприємство «Млинівська ЦРЛ» готове компенсувати витрати колег з Острожця і на цю суму зменшити  субвенцію Острожецької ОТГ для центральної районної лікарні. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews