Малолюбашанська громада підписала перший тристоронній договір

08.02.2019 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Договір назвали «Соціальний діалог». Він передбачає співпрацю трьох сторін – громади, роботодавців та Федерації профспілок. Про це розповіла заступниця голови Федерації профспілок Рівненської області Марія Рожко.

Головна ціль цього договору – захистити інтереси працівників.

null

- Коли почали працювати у цьому напрямку, то планували залучити хоча б десяток роботодавців, які мають підприємства на території Малолюбашанської громади. Однак коли проект запустили, то спільними зусиллями вдалося залучити 52 роботодавці, – каже Марія Рожко.

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС 

Вона переконана, що це хороший показник, адже підприємці налаштовані чесно вести бізнес, платити податки та захищати своїх працівників. У той же час громада буде отримувати надходження до бюджету. Тристоронню угоду підписали наприкінці грудня, нині почали працювати в інших громадах – Олександрійській та Клеванській. 

Така співпраця стала можливою завдяки підписаному меморандуму між Федерацією профспілок та експертним середовищем у галузі децентралізації. Під час робочої зустрічі з Рівненським РВ АМУ напрацювали подальші плани, обговорили можливості співпраці з іншими ОТГ Рівненщини.

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС 

 Виконавчий директор РРВ АМУ Тетяна Грещук переконана, що кадри потрібно оберігати та захищати, адже сільські території  відчувають брак хороших працівників у всіх сферах.  Тому Офіс реформ і надалі зацікавлений у співпраці з усіма інституціями.  

За повідомленням Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews