У Рівному презентували Археологічні зошити з Пересопниці

08.02.2019 11:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Презентація шостого випуску збірника «Археологічні зошити з Пересопниці» відбулася у четвер 7 лютого у Рівному в книгарні «Дружба» (КП «Рівнекнига»), що на  майдані Незалежності.

На презентації були присутні співавтори збірника: Богдан Прищепа – археолог та громадський діяч; Віктор Луц – реставратор, мистецтвознавець, завідувач художнього відділу краєзнавчого музею; Ольга Морозова – член редакційної колегії та  відвідувачі книгарні «Дружба», а також заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.

null
Фото надане КП "Рівнекнига"

Презентував свій доробок один із авторів, директор КЗ «Культурно археологічного центру Пересопниця»  Іван Олександрович Солодуха. Збірник складений на основі науково-практичної конференції «Нові дослідження пам’яток на Волині», яка відбулася у Пересопниці 15-16 листопада 2018 р.

null
Фото надане КП "Рівнекнига"

«Видання фундаментальне та значуще для української нації», – так сказав про це видання археолог та історик  Богдан Прищепа.

Статті присвячені проблемам археологічного вивчення давньоруського міста Пересопниця та історичної Волині в цілому. Опубліковані у збірнику також матеріали та результати нових археологічних досліджень Рівненщини.

null
Фото надане КП "Рівнекнига"

 

null
Фото надане КП "Рівнекнига"

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews