У Рівному відбудеться перегляд документальної стрічки «Вони не постаріють»

Стрічка про Першу світову війну в рамках фестивалю «Нове британське кіно»

09.02.2019 14:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Цієї неділі, 10 лютого, в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) в рамках Фестивалю «Нове британське кіно» відбудеться перегляд документальної стрічки про Першу світову війну «Вони не постаріють» (Великобританія, 2018) від володаря трьох премій Оскар Пітера Джексона, який отримав всесвітню популярність після виходу на екрани кінотрилогії, поставленої за твором Дж. Р. Р. Толкіна «Володар кілець» і «Хоббіт».

Початок сеансу о 14.30.

null

В основу фільму лягли унікальні кадри з архіву Імперського військового музею в Лондоні. Це були 100 годин чорно-білих зйомок. Режисер перевів плівки в колір і озвучив їх. Розшифрувати слова військових з архівних відео допомагали фахівці читання по губах. Знаменитий режисер заявив, що беручись за фільм, він «хотів якомога точніше передати глядачам відчуття війни».

Організатор показу: Рівненська обласна бібліотека для молоді за сприяння міжнародної організації «Британська Рада в Україні» та української кінодистрибуторської компанії «АртХауз Трафік».

На перегляд фільму запрошені читачі бібліотеки та всі бажаючі рівняни.

Вхід безкоштовний.

 

За детальнішою інформацією звертайтесь за тел.: (0362) 63-74-86 (Валентина Володимирівна).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews